Здраве от най-ранна детска възраст

От най-ранна детска възраст се опитвам да възпитам в Мати уважение и грижа към себе си и тялото си. Според мен това е едно от най-важните неща, които трябва да направи един родител за да може детето му да расте като пълноценен човек.

Избягвам да му давам хранителни добавки, витамини и всичко излишно, което може да си набави от качествена храна.

Но така важните пробиотици в количеството и качеството, което е необходимо за добре развиващ се организъм добавям към ежедневната му рутина още след раждането.

Запознати ли сте наистина колко са важни за нас?

Още от самото раждане ние определяме микробиома на нашето дете. Все повече раждания преминават със секцио, а чрез него за разлика от вагиналното раждане нужните полезни бактерии не могат да колонизират в червата на децата ни. Това води до бактериален дисбаланс, който често предхожда появата на атопичен дерматит, хранителни непоносимости и други.  

Пробиотиците са живи микроорганизми, които подобряват вътрешния микробен баланс. Те стимулират развитието на вътрешните полезни бактерии в човека и активират имунната му защита. Те участват в разграждането на хранителните съставки, жлъчните киселини и някои продукти на обмяната. Много хронични здравословни проблеми и възпалителни заболявания са причинени от увреден микробиом.

Ползите от приема им е безброй. Ето няколко примера:

  • Пробиотиците действат като антиоксиданти
  • При прием на желязо, повишават абсорбацията му
  • Пробиотиците оптимизират метаболизма и предотвратяват затлъстяване и диабет
  • Участват в контрола на нивата на лошия холестерол и триглицеридите

Звучи страхотно нали? Не е нужно да се приемат само при антибиотично лечение, а трябва да са част от грижата ни за тялото ежедневно.

Вкъщи цялото семейство приемаме пробиотици, спряли сме се на едни от най-добрите, за мен е важно всичко, което давам на Мати да е качествено и проверено.

Тук може да разгледате пълната гама от продукти, които предлагат Bulgarbiotic.


Related Posts

by
Previous Post Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 shares

За мен

 Здравейте, казвам се Моника

 Здравейте, казвам се Моника

и съм на 29 години от град Варна. По образование съм юрист. Майка съм на едно прекрасно слънчево дете, което носи името Матео. Ще се радвам тук да откриете полезна информация относно майчинството, кърменето, захранването и много вкусни рецепти.
 Здравейте, казвам се Моника