Сухо четкане

✨Some days you just have to create your own sunshine ✨ 

Неделя… всъщност за една майка няма почивен ден, събота, неделя, понеделник… От рано сутрин до късно вечер ( вкъщи по цяла нощ ) няма почивка. Имаш си най-много една, две бебешки дремки за да направиш нещо за хапване и хайде отново.. Хубаво е да имаме малко време за себе си било то пет минути вечер или няколко часа седмично. Едно от нещата, които ме спасяват е сухото четкане. Всъщност знаете ли какво е това? Може да се третират различни зони, лице, тяло. То ексфолира, подобрява кръвообращението, изглажда финните линии, подготвя кожата за вечерната рутина.

За да започнете с този ритуал в грижата ви за кожата ви е нужна четка с естествен косъм, като за лице и тяло трябва да са отделни. На пазара ще намерите различни марки и цени, започващи от 10 и стигащи до 60-70 лева. Съветвам ви първо да закупите някоя по-евтина за да видите дали ще ви допадне и дали ще свикнете да включвате четкането в дневната си рутина. Признавам на мен ми отне време, правя го вечер преди лягане, уморена и в началото често забравях, като единствената ми цел беше да стигна бързо до леглото.

Ползите, които ни носи сухото четкане са много.

 1. Редуцира целулита

  Няма неоспорими доказателства за това, но четкането засилва кръвообращението и прави кожата ни по-мека и еластична.

 2. Почиства и смалява порите

  Една жена знае, че това е вечна борба. Още след първите няколко пъти ще усетите разликата. ( важно е четката за лице да е по-малка и с по-мек косъм.)

 3. Ексфолира

  Сигурно сте използвали различни продукти обещаващи, че ще ексфолират добре кожата… е с четката става наистина. Премахва се мъртвата кожа и тя става мека и нежна.

 4. Лимфен дренаж

  Може би това трябваше да сложа на първо място като полза от сухото четкане. Този ефект е уау!
  Лимфата е течност в човешкият организъм наподобяваща кръвната плазма. За 24 часа в тялото на човек се образуват около 2-3 литра лимфа. Тя подпомага имунната ни система като пренася различни микроби и токсини до лимфните възли, където те се унищожават. Отговорна е и за баланса на течностите в междуклетъчното пространство. За жалост движението на лимфата в тялото ни е бавно, а за да се забърза може да му помогнем с лимфодренажен масаж. Знаете обаче, че времето на една майка е малко и рядко може да се насладим на няколко часови процедури в салон. Със сухото четкане също помагаме на лимфата да бъде изведена от тялото, това става като се спазват основни посоки на четкане. Нека ви покажа:

За лице посоката на лимфен дренаж е следната:

Следващият път когато сте в козметичният магазин пред множеството рафтове с различна козметика обещаваща ни чудеса, потърсете дървената четка с естествен косъм и й дайте шанс. Не отнема повече от 5 минути дневно, а кара мама да се чувства добре.

Мама на Матео

Ако статията ви е харесала ще се радвам да ме последвате и в инстаграм за да си поговорим за всички онези малки неща, които вълнуват една майка. 🙂

Етикети:, , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 shares

За мен

 Здравейте, казвам се Моника

 Здравейте, казвам се Моника

и съм на 29 години от град Варна. По образование съм юрист. Майка съм на едно прекрасно слънчево дете, което носи името Матео. Ще се радвам тук да откриете полезна информация относно майчинството, кърменето, захранването и много вкусни рецепти.
 Здравейте, казвам се Моника