Ревю на The Ordinary

Ето го обещаното ревю на част от козметиката на Deciem.

Това са три техни продукта, които използвах в рамките на малко повече от  месец. Исках да съм сигурна ако препоръчам даден продукт, дали наистина си заслужава. Според мен това е минимален срок, който може да даде достоверна информация дали имат действието, което им приписват или дали пасват на съответната кожа. 

Задължително при използването на продуктите на The Ordinary трябва да си направите patch test. Поставяте част от продукта ( няколко капки ) на ръката си и следете за реакция 48 часа. 

The Ordinary е бранд на канадската козметична компания Deciem. Цените на The Ordinary са страшно бюджетна опция за този тип козметика, това беше едно от нещата, които ме спираха да ги закупя и използвам в началото. Не бях сигурна за въздействието им и съставките, които съдържат, за цената си, бях скептично настроена. Ако потърсите някой от продуктите им в интернет ще се изненадате колко много има изписано за тях. Буквално са залели пазара. След като се допитах тук, до вас имаше противоречиви мнения, ( като негативната част се изразяваше в реакция на кожата ) реших да ги изпробвам лично и да дам ревю. 🤗

Споменах, че са бранд на канадска фирма, за жалост в момента доставката от официалният сайт е придружена със забавяния и реших да ги закупя от тук. Предлагат се няколко продукти от гамата им в Дъглас. 

В официалният им сайт в описанието на всеки продукт може да разгледате състава му и примерни рутини за използване, както и комбинация с други продукти. Това е много важно, защото точно заради съставките си много от серумите не трябва да се комбинират с редица останали продукти. Както в случая ще ви споделя за „Vitamin C Suspension 30%“ и „Маtrixyl 10% + HA“ съдържащ пептиди. 

Препоръчвам преди закупуването на продукт ( независимо от къде сте решили да се сдобиете с него) да им пишете запитване в официалният сайт или във фейсбук страницата им, за какъв тип кожа търсите козметика и какъв проблем искате на коригирате. Изчерпателно и точно предлагат рутина и продукти за индивидуалната нужда. Може да им пишете тук.

Важно! Повтарям отново направата на патч тест преди използването на всеки отделен продукт, не го забравяйте. Препоръките им са за въвеждане на седмица по един нов продукт, така кожата няма да се стресира, а вие ще усетите ако правите реакция към някой определен. Важно е също да се запознаете дали продукта, който ще използвате причинява фоточувствителност и не трябва да се използва в предстоящите топли дни. 

Препоръчвам използване на слънцезащита. ( Целогодишно използвам 50 фактор) Ако правите някои от пилингите им, слънцезащитен фактор е задължителен за да запазите кожата си здрава. 

Ето какво избрах аз:

Vitamin C Suspension 30%“

Влюбена съм в нея! Тя е лека, попива бързо, няма аромат. Първите нанасяния усетих леко пощипване. Не се нанася ако имате разранен участък по кожата. Сутрин кожата ми е страхотна, не знам как да обясня с какво е по-различна, но усещането със сигурност е. По-гладка и нежна. Тена е изравнен. Определено това е продукт, който ще използвам и за в бъдеще. Опаковката е 30 мл с годност 6 м, цената на която го закупих е 13,50 лв.
Използвам я през вечер. Неделя давам почивка на кожата си и я хидратирам с маска. 

„Matrixyl 10% + HA“

Вторият техен продукт, който започнах да използвам е  „Matrixyl 10% + HA“ . Тук не съм много очарована. Със страх започнах да го нанасям, не съм си правила пилинги с киселина до този момент и не бях сигурна в реакцията на кожата ми. Тази тяхна киселина се нанася върху цялото лице.( и в областта на очите, нещо което ме притесняваше много) Продукта обещава заличаване на дребни несъвършенства и финни бръчки. Той се фокусира върху минимизиране на следите от стареене чрез про-колагенови пептиди. Те са научно доказани стимуланти на колагеновият синтез. Може би, защото до този момент ( надявам се така да си остане още време ) нямам толкова видими следи на времето по лицето си и това е причината да не съм видяла УАУ ефект. Имам леки бръчки около очите, но почти няма видима разлика преди и след използването на Matrixyl според мен. Времето се стопля и слънцето става все по-силно, така че ще преустановя употребата му. Този продукт ви дава възможност за това с годност 12 месеца след отваряне, опаковка от 30 мл и цена около 14 лв. Продукти с пептиди не се съчетават с витамин Ц.

100% COLD-PRESSED Virgin Marula OIl“

Третият техен продукт, който избрах е маслото от марула.То е подходящо както за лице, така и за коса. Дълбоко подхранващо масло без аромат. Използвала съм го само за лице. Хидратира добре кожата. Консистенцията му е плътна. Не е продукт, който бих закупила отново, не виждам разлика между него и силно хидратиращ крем или серум на друга марка.

Удобна таблица, където може да проверите съвместимостта на съставките на един продукт с друг:

Във фейсбук може да се допитате до две групи където бихте получи компетентен съвет, тук и тук.

Ако ревюто ви е било полезно ще се радвам да ми споделите за каква гама продукти ви е интересно да си поговорим скоро.

Мама на Матео

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 shares

За мен

 Здравейте, казвам се Моника

 Здравейте, казвам се Моника

и съм на 29 години от град Варна. По образование съм юрист. Майка съм на едно прекрасно слънчево дете, което носи името Матео. Ще се радвам тук да откриете полезна информация относно майчинството, кърменето, захранването и много вкусни рецепти.
 Здравейте, казвам се Моника