Пет през януари

пет през януари

Новото начало, новата година ни кара да даваме обещания пред себе си. Колко от тях успяваме да изпълним наистина, осъзнаваме с равносметките преди края й.

Все по-рядко имах възможност да съм тук, за което съжалявам, защото блога много ми липсваше. Обещавам си да се срещаме по-често. Та с обещанията идва и едно ново начало.

Днес давам старт на месечен бюлетин, където ще споделям за пет неща, които съм открила през месеца и са били полезни и интересни, за мен и всички у дома.

П.С. Благодаря за подсещането и страхотното побутване, което получавам от лекциите на Софт уни.

Януари се изтъркули толкова бързо, все още не мога да повярвам, че откъсваме първото листче от календара. Мина и този месец, а аз бързам да споделя какво ценно и полезно открих в него.

Violife

Пробвали ли сте техни продукти?

От месеци се борим с кожен проблем при Мати. Всеки лекар беше с различно мнения по върпоса, началото на декември му поставиха диагноза атопичен дерматит. Последваха кръвни изследвания, които посочиха алергия към бета лактоглобулин. Не знаете какво е ? И аз не бях чувала, никога около мен не е имало човек с хранителна непоносимост и не ми се е налагало да мисля какво съдържат хапванията вкъщи.

Бета лактоглобулин е част от състава на млечните храни, та докато не докажем обратното с други тестове, у дома сме на безмлечна диета. Така почна търсенето ми на алтернативи. Пробвахме почти всичко, което открихме, или вкуса не ни допадаше или състава.

Violife се предлагат в различни видове и консистенции. С вкус на моцарела, гръцко сирене, чедър, веган крема сирене. Определено спасиха макароните влакчета и самолети. Вкуса им е максимално сходен до този на сирене, чедър, моцарела. Съдържат вода, кокосово масло, нишесте, морска сол и аромати. До този момент това е най- близкият заместител, който успяхме да открием. Стискаме си палци кожните тестове, които очакват Матео през февруари да оборят кръвните.

„Всичко започва преди детската градина“

Вярвате ли, че всичко започва преди детската градина? Масару Ибука да. След като прочетох книгата и аз се придържам към мнението му.

С две ръце я препоръчвам, чете се бързо и леко. Ибука ни разказва за детското развитие и за всички знания, които най-малките могат да придобият още в невръстна възраст.

Чуваме най-често, че са важни първите седем години нали?

А какво ще кажете за първите 3?

Помислете колко бързо децата се научават на всичко, което им покажем, като в това не влагат почти никакво усилие. Ибука разказва за много примери подкрепящи твърдението му- деца знаещи три езика, свирещи на различни музикални инструменти. Той настоява, че ако ние родителите не се ограничаваме с мисленето, че децата са твърде малки за да разберат много от заобикалящите ги неща и просто им дадем шанс, те ще ни изненадат.

Автора ни позволява да погледнем по един различен начин на възпитанието и отглеждането на най-ценните за нас.

Приканва ни да сложим основи градящи личности.

Картите на „Jollys class“

След като прочетох книгата на Ибука попаднах на тези страхотни карти на Jollys class, съвпадение? От много време не вярвам в случайните неща, но вярвам, че привличаме това от което имаме нужда.

Картите, които имаме вкъщи са с изобразени на тях различни видове храни, като под всяка картинка е наименованието й на английски език. Много са красиви и ценни, може да разигравате различни игри в зависимост от възрастта и познанията на детето ви.

Подтикната от Ибука и книгата, за която ви разказвах реших да започнем точно с тях въвеждане на нов език. Едновременно с изговарянето и показването на съответната храна на български, правя същото и на английски. Вярвам, че може би не веднага, но в продължение на времето Мати ще запомни наименования. Длъжна съм да му дам една основа и начало, защото според мен английският от много време спря да е чужд език и млад човек е задължително да го е усвоил добре, разбира се заедно с родният си.

Картите се предлагат и с животни, като новият тираж се очаква през февруари, за който нямам търпение.

Не искам да звуча твърде амбициозно, но вярвам истински, че децата ни могат много повече отколкото им даваме възможност да покажат.

Още нещо страхотно, е че чрез покупката им подкрепяте едно младо момиче, което влага много любов в работата си. Може да разгледате страниците й в социалните мрежи и да се упражнявате заедно с децата си.

Безшевен сутиен от H&M

Малко след като забременях носенето на сутиен беше изключително неприятно за мен. Бушуващите хормони и килограми явно си казваха думата. След като родих и започна дългият ми кърмачески стаж и се прехвърлих на сутиени за кърмене. Ако сте минавали през този етап знаете за какво удобство става въпрос.

Тази година в едно от намаленията на H&M съвсем случайно попаднат на безшевните им сутиени. Бяха на страхотна цена и не се поколебах да взема два.

Толкова обичам да пазарувам именно от тях, защото поръчката става бързо, идва до няколко дни, пробвам всичко у дома и при нужда връщам. Сумата ми я превеждат също в кратък срок.

Нека се върнем на бюстиетата… взех си бледо розово и тъмно сиво, единствено съжалявам, че не поръчах всички цветове. Много са меки и удобни. Стоят много нежно и красиво, малката дантелка в предната част ги прави много женствени и ги поставя далеч от спортнито безшевно бельо. Един must have във всеки дамски гардероб.

Гел лак у дома

Първата ми среща с гел лака беше през 2009 или 2010, някъде по време на завършване на гимназия. Помня, че тогава имаше само един с марка „She“ и четири,пет цвята. Не можех да повярвам как няма да се налага да чакам да изсъхне на ноктите ми и ще изглежда по същият начин няколко седмици. Бързо свикнах с комфорта и от този момент станахме неразделни.

Може би в сме се отделяли един от друг само като бях бременна и това не беше по мое желание.

Та, да си дойдем на думата. Мислих много, по ред причини предпочетох да правя маникюра си у дома. Все още се напасваме, но мисля, че взех правилното решение.

Чудих се на коя марка да се спра, но последните години винаги съм използвама Bluesky и реших да остана с тях. Поръчах от този сайт : blueskyshop.bg ,бяха изключително любезни и бързи. Всички необходими консумативи си набавих за сумата от 250 лева.

Не ми отнема повече от час цялата процедура. Свалянето на старият гел лак ме бави най-много, но се надявам с практиката това да се промени. За издръжливост на маникюра ще мога да дам отзив след още няколко седмици. Седмица по-късно лака е непокътнат, явно съм била наблюдателна през всичките години по салоните.

А кои са твоите пет през януари? А през 2021? Ще се радвам да ми споделиш.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 shares

За мен

 Здравейте, казвам се Моника

 Здравейте, казвам се Моника

и съм на 29 години от град Варна. По образование съм юрист. Майка съм на едно прекрасно слънчево дете, което носи името Матео. Ще се радвам тук да откриете полезна информация относно майчинството, кърменето, захранването и много вкусни рецепти.
 Здравейте, казвам се Моника