Busy board или как се занимаваме с едногодишно дете в студено време

Сигурна съм, че не е само проблем вкъщи пълноценните занимания през зимата. Все по-малко време имаме да сме навън.

Във време, в което всичко ни е онлайн, нека поне децата ни да са офлайн…

Busy board ви позволява да учите детето за всичко около него. Разкривате и му позволявате да се докосне до света на мама и татко. Развива логическа мисъл, фина моторика. Страхотна игра, която продължава часове. Може да я направите според това, което имате под ръка или в близкият магазин за крепежи.

За мен най-трудно беше да намеря подходяща плоскост. Всички бяха тежки, големи. Не ми се искаше нещо да взима много място или да е опасно и тежко. Препоръчвам ви тези дъски, може да си избирате в различни размери. Леки са, не се нуждаят от допълнителна работа по тях. Нашите дъски са два броя с размер – 25см на 25 см ( малката) и 30см на 40 см (голямата). Недостатък е, че са направени от слепена иглолистна дървесина, при пробиване ако попадне винта в процеп (където дървото е слепено) може да се напука дъската.

След като имате подходяща плоскост идва забавната част. Изрисувах двете дъски с акрилна боя. Избрах всичко, което сметнах, че ще представлява интерес за Матео, а Ники го постави. Може да видите на снимката подробно какви елементи сме използвали. Искаше ми се да добавим и сметало и нещо с копчета ( на дрехи ),но не ни остана място.

Обща сума, която ни струваше в около 45 лв. Мати си играе много с нея, заслужава си времето по изработването й.

Вие изработвали ли сте игра на вашето дете? Споделете каква е 🙂 Нека повече деца да може да се докоснат до смислени занимания, които развиват техните умения.

Етикети:

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 shares

За мен

 Здравейте, казвам се Моника

 Здравейте, казвам се Моника

и съм на 29 години от град Варна. По образование съм юрист. Майка съм на едно прекрасно слънчево дете, което носи името Матео. Ще се радвам тук да откриете полезна информация относно майчинството, кърменето, захранването и много вкусни рецепти.
 Здравейте, казвам се Моника