Фъстъчени бисквити костенурки

Бисквити костенурки

Или както Мати ги нарича “ костенурките нинджа“

Децата толкова много се радват на малките детайли. Нещо като вкусно хапване в любима форма искрено ги вълнува. Примерно вижте тези малки костенурки. Мати взима една бисквита и първо дълго я оглежда, говори й и я яде много бавно. Обещала съм му тези дни да има още една порция Донатело и Микеланджело.

Какво ни е нужно:

  1. 70 грама брашно от лимец
  2. 20 грама кокосово брашно
  3. 5 грама бакплувер ( около половин пакетче)
  4. 60 грама фъстъчено масло
  5. ванилия
  6. 40 грама сироп от фурми (или агаве)
  7. 30 грама кокосово масло
  8. 3 с.л. конопено брашно

Продуктите ще ви стигнат за 6-7 бисквити. Можете да удвоите дозата, но имайте впредвид, че са доста засищащи и не може да хапнете много наведнъж.

Как да ги приготвя:

Смесвам сухите съставки и към тях добавям останалите. Оформя се мека и лепкава смес. Отделям една трета, която ще ни послужи за глави, крачета и опашки, останалата част премествам в друг съд и добавям конопеното брашно. Прибавям една лъжичка и я смесвам с получената смес, след това още една, смесвам отново, накрая третата лъжичка. Правя добавянето на конопеното брашно постепенно за да може цялата смес да се оцвети равномерно.

Оставям и двете части от сместа в хладилник за около 20 минути. Важно е да стегнат, така оформянето ще е по-лесно, а сместа няма да е толкова лепкава.

Първо оформям корубата (къщичката) на всяка костенурка, правя малка топка с длани и я слагам върху хартия за печене. Получените топки леко притискам с пръсти. С помощта на вилица или клечка за зъби можете да им направите шарка под формата на ромбчета.

От отделената и неоцветена в зелено смес правя топчета за глави на костенурките и по-малки за крачета и опашки. Чрез леко притискане ги свързвам с корубата. Правя две малки дупчици за очички.

Бисквитите ги изпичам в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-9 минути. След изваждане са меки и е нужно да се охладят напълно преди консумация.

Направата на тези лакомства ще ви коства малко повече време заради самото оформяне на частите, обаче обещавам ви, че ще бъде оценено от децата.

Да ви е много вкусно. <3

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 shares

За мен

 Здравейте, казвам се Моника

 Здравейте, казвам се Моника

и съм на 29 години от град Варна. По образование съм юрист. Майка съм на едно прекрасно слънчево дете, което носи името Матео. Ще се радвам тук да откриете полезна информация относно майчинството, кърменето, захранването и много вкусни рецепти.
 Здравейте, казвам се Моника