За мен

Здравейте, казвам се Моника, една щастлива майка на 29 години от град Варна. Със съпруга ми Никола, който ще срещате в следващите статии сме родители на слънчевият Матео. Ще ви представя моята визия за майчинството, съвети, рецепти и изпитани „mom hacks“.

Нека ви разкажа за Матео.Роден е на 28 октомври 2019 година. Чакан и много желан. Термина ми беше на 11 ноември,но както знаете плановете при мама-бебе никога не са такива каквито сме си правили… Имах много тежка бременност, наложи се доста време да „пазя“ леглото (за жалост разбрах, че много жени минаваме по този път). Последваха контракции от четвърти месец,чак до седми. След влизането ми в третият триместър всичко си дойде на мястото. Чувствах се страхотно!

С наближаването на най-чаканият месец, нищо не подсказваше, че някой ще бърза да идва при мама и татко. Имах насрочена дата за секцио на 4 ноември, но Мати си беше харесал друга. На 28 октомври бях на тонове като нищо не подсказваше, че няколко часа по-късно ще съм МАМА. Многократно ми бе повтаряно, че няма как да не разбера, че раждам, че контракции няма как да не се усетят… е МОЖЕ! Да поясня за секциото, наложи се, защото Мати се беше обърнал с дупето надолу много месеци и нямаше изглед за наместването му в обратна позиция. Та стигнахме до появяването на най-важният човек в живота ми. Деня мина нормално, дойде вечерта, мъжа ми имаше предчувствие и много искаше да отидем да ме прегледат. Бях решила,че аз съм бременната от двамата и наистина няма как нещо като раждането да ми убегне. Стигнахме до болницата с увещания от моя страна как минаваме за бърз преглед и си лягам, защото съм много уморена и много ми се спи… Оказах се с разкритие 4 см и започнало раждане. Последва спешно секцио и в 23:22 в болница „Надежда“ град София чух най-хубавият звук.Беше Матео!

Мама на Матео 💛

Related Posts

by
Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 shares

За мен

 Здравейте, казвам се Моника

 Здравейте, казвам се Моника

и съм на 29 години от град Варна. По образование съм юрист. Майка съм на едно прекрасно слънчево дете, което носи името Матео. Ще се радвам тук да откриете полезна информация относно майчинството, кърменето, захранването и много вкусни рецепти.
 Здравейте, казвам се Моника