Мъфини с коприва

Споделяла съм ви за ниските стойности на хемоглобина на Матео. Стремя се да приема богата на желязо храна. Не мога и не искам да му давам само месо и жълтък, опитвам да му поднасям желязосъдържаща храна по различен начин.

Това са едни вкусни, бързи и лесни мъфини с коприва. Много са мекички, от любимите ми рецепти където мога да добавям и още неща ( морков,подправки и тн.)

Нужно ви е :

  1. 2 с.л. брашно от коприва ( нека не бъдат с връх, защото ако прекалите с брашното от коприва мъфините ви ще горчат )
  2. 2 с.л. брашно от лимец
  3. сирене на вкус ( аз просто натроших във всяко гнездо за мъфини на око)
  4. 3 с.л. кисело мляко
  5. 1 яйце
  6. 20 мл вода
  7. Аз имах във фризера коприва и добавих няколко листенца

Смесвате всичко, разбърквате. Намазних формите за мъфини с масло. От това количествто ми се получиха 5 броя. Важно е да отбележа, че не са надигат много, не готвя с набухватели за Мати, при желания може да добавите.

Пека на 180 градуса за около 35-40 минути. Получават се много интересни заради тъмно зеленият им цвят. Мати ги разглеждаше с интерес. Удобни са за деца не искащи по друг начин да приемат коприва. Поднесох с кисело мляко. Ето ги и тях 🙂

Да ви е сладко : )

Мама на Матео

Етикети:,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 shares

За мен

 Здравейте, казвам се Моника

 Здравейте, казвам се Моника

и съм на 29 години от град Варна. По образование съм юрист. Майка съм на едно прекрасно слънчево дете, което носи името Матео. Ще се радвам тук да откриете полезна информация относно майчинството, кърменето, захранването и много вкусни рецепти.
 Здравейте, казвам се Моника