Бебе и куче

Бебе и куче, едно безкрайно приятелство.

Имаме йорки на име Банди, преди няколко дни навърши две години. От както е с нас не сме се разделяли никога, независимо дали пътуваме по работа или за почивка.

Когато разбрахме, че чакаме бебе много наши приятели ни питаха дали ще оставяме кучето на някой роднина или познат. Бяха изненадани как ще гледаме под един покрив малко дете с животно. За жалост съм срещала семейства, които наистина се разделят с домашните си любимци при появата на новият член. Той ни е първото дете, за нас бе немислимо да не сме заедно четиримата. А знаете ли всъщност колко много предимства има в това детето ви да отрасне с куче?

Изследвания сочат, че ако отглеждате новороденото си дете с куче, това би променило бактериите в чревната му флора по начин по който се подобрява имунната система. Излагането на бактериите носещи се от кучето в ранна детска възраст, помага на детето да изгради имунитет спрямо тях.

Има още безброй здравословни предимства на отглеждането заедно на дете и куче. При деца израстнали с четириног любимец рядко се наблюдава отключване на алергична реакция, астма и атопичен дерматит. Тези деца са по-малко стресирани и тревожни.

Подрастващите грижещи се за куче в дома си са по-активни от връстниците си, който си нямат опашат любимец. Тази допълнителна активност води до по-малък шанс от затлъстяване. Кучето учи на отговорност, на полагане на грижи за някой друг.

При нас срещата между Мати и Банди протече по следният начин: ( ако си мислите, че кучетата не се сърдят грешите)

Бях ви споделила, че се наложи Матео да се роди в София, като прибирането на новородено толкова много километри ( до Варна ) си е голямо изпитание. Наложи се родителите ми да съдействат с транспорта на малкият опашатко, за да не се налага да спираме по пътя допълнително. При пристигането ни във вкъщи Банди беше видимо сърдит, не отговаряше на повиквания, странеше от нас. През следващите дни правеше само бели, защото вниманието изцяло беше към някой друг.

Сега вече когато Матео е по-голям са неразделни. От рано сутрин когато приготвям закуската Мати кръстосва хола във всички посоки, придружаван от неговият опашатко. Смее му се, често застава до него и му говори по негов си начин. Подава му играчки и краде от неговите. Мати е още малко по-груб в ласките, но и това ще мине с времето. Излизайки на разходки протяга ръчички към повода за да го държи той. Последните дни Мати усвои набирането и изправянето по всичко с по-ниска височина в дома ни. Сваля каквото си плячкоса от рафтовете и се започва едно изследване заедно с неговият най-добър приятел- йоркито Банди.

Няма да лъжа бях притеснена за общото им съжителство, но не съжалявам нито за миг.

Мама на Матео

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Screenshot-2020-08-20-at-20.58.28-1.png
Етикети:,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 shares

За мен

 Здравейте, казвам се Моника

 Здравейте, казвам се Моника

и съм на 29 години от град Варна. По образование съм юрист. Майка съм на едно прекрасно слънчево дете, което носи името Матео. Ще се радвам тук да откриете полезна информация относно майчинството, кърменето, захранването и много вкусни рецепти.
 Здравейте, казвам се Моника