Бебешки палачинки

Обичате ли палачинки? Кой ли не обича… вкъщи са на почит. Искаше ми се и Матео да пробва, ние ядем почти същите, но с повече яйца. Рецептата търпи промяна от това, което имате под ръка. Бърза, вкусна и любима. Отнема не повече от 10-15 минути. Аз я използвах за въвеждане на белтъка, както знаете той е силен алерген и трябва да бъде въведен плавно. Пропорциите, които ще опиша са за започване на въвеждането му. След това няколко дни намалях милилитрите вода в сместа. Примерно в началото с описаната смес предлагах две мини палачинки, на следващият ден отново две, но с по-малко вода, така дечко приема повече белтък. Въвеждам нова храна за 2-3 дни, при белтъка съветвам да са повече поне 4, случва се реакция да настъпи след 48 часа. Това ще ви е нужно:

С тези продукти се получиха 12 малки палачинки. Пробвахме и с ябълка с банан определено са по-вкусни. Очите на Мати светнаха като ги видя, ето така изглеждаха и те самите и една малка ръчичка бързаща да си вземе парченце и да хапне.

След като са готови ги режа на продълговати парчета, удобни за хващане от бебешка ръчичка. Пробвайте я ! Сигурна съм, че и ще се хареса и на вашите деца. : ))

Мама на Матео

Етикети:, , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 shares

За мен

 Здравейте, казвам се Моника

 Здравейте, казвам се Моника

и съм на 29 години от град Варна. По образование съм юрист. Майка съм на едно прекрасно слънчево дете, което носи името Матео. Ще се радвам тук да откриете полезна информация относно майчинството, кърменето, захранването и много вкусни рецепти.
 Здравейте, казвам се Моника